מנהגי אשה בהדלקת נרות שבת ומנהגי נדות

שאלה:

שמעתי שיש מנהג אצל הנשים שבעניני טהרת המשפחה והדלקת נרות שהאשה נוהגת כמנהג אמה ולא בעלה, האם יש איזה מקור לזה בפוסקים, תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

אכן כך נוהגים. וראה בהליכות שלמה (מועדים תשרי אדר עמוד קנב הערה 37) שכך פסק הגרש"ז שיש לעשות כן משום שזה מצוות הנשים. מנהג זה מופיע בעוד מקומות. אולם אני לא מכיר מנהג כזה גם בהלכות נדה. אם כי ראיתי שהביאו עדות שכך הורה הגרב"צ אבא שאול לאחד מתלמידיו (ספרדי) שבהלכות אלו ינהג כמנהג אמא של הכלה (כמנהג הרמ"א).