ללוות בריבית מהבנק

שאלה:

האם יש בעיה לקחת הלוואות מבנקים, שמעתי שבעסק בע"מ (שאני לא יודע מה זה) אין בעיות, ובנקים הם עסק בע"מ. או שאפשר לסמוך על ההיתר עיסקה הרגיל שיש להם

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

בחברה בע"מ אין ערבות אישית על אדם מסוים אלא על נכסי החברה בלבד ולכן יש סוברים שאין איסור להלוות בריבית לחברה בע"מ או שהאיסור רק מדרבנן. כל זה כאשר מלווים לבנק ולא כאשר לווים מהבנק.

ניתן לסמוך על ההיתר של הבנק במידה ויש ללווה עסק או נכס מניב (דירה). יש להבין שהעיקרון של ההיתר הוא שהבנק כאילו משקיע אצל הלווה והריביות שהבנק גובה הם בעצם חלק מהרווחים שהלווה הרוויח בעסקיו או בנכסיו.