זוג שמתגרשים ולאישה אין לאן ללכת

שאלה:

אישה שאין לה קיום אישות כבר 8 שנים בגלל סכרת שיש לבעל והוא לא מוכן לטפל בעצמו ויש המון ויכוחים בבית כעת מתגרשים לאישה אין לה לאן ללכת בגלל החובות הגדולים מאוד האם מותר לה לחיות באותו בית אחרי הגירושין? גם ככה אין להם יחסים ישאים האישה ישנה בסלון והבעל בחדר מה אומרת ההלכה

תשובה:

שלום רב,

אסור לגרוש וגרושה להשאר בבית אחד לאחר הגירושין. חז"ל קבעו שיש לעשות הרחקות בין גרוש לגרושתו, כמבואר מסכת כתובות כז,ב ונפסק בשולחן ערוך אבה"ע סוף סי' קיט. לכן אםאתם אכן הולכים להתגרש עליכם לדאוג לכך שלא תמשיכו לחיות ביחד באותו בית. (כל עוד שלא התגרשתם, ניתן להשאר בבית אחד למרות שזה המצב. אף כי צריכים לדעת שיש דעות שמחמת המצב שהאישה אינה טובלת יש איסור ייחוד).