הנאה ממעשה שבת – "תיקון" ברז

שאלה:

שלום רב,
לברז המים בכיור המטבח שבביתי שני מצבים, מצב של זרם סטנדרטי, ומצב נוסף של זרם המתפצל לחורים קטנים יותר ורבים יותר, כך שמתקבל מצב של מים "חזקים יותר".
הכפתור שמפעיל את המצב החזק יותר דורש לחיצה רצופה וכאשר עוזבים אותו הזרם הסטנדרטי חוזר לפעולה.
לאחרונה המצב הסטנדרטי לא תקין והמים משפריצים מחוץ לכיור, והתקלה עדיין לא תוקנה.
אם בשבת אדם שאינו שומר תורה לקח מטלית בד קטנה וקשר אותה בחוזקה לכתפור כך שיוכל לשטוף כלים עם המצב השני(זה שבו המים לא משפריצים מחוץ לכיור), ועשה זאת נניח במזיד, האם יהיה מותר להשתמש בברז במהלך השבת (כמובן במצב השני בו השאיר את הברז) או שאולי יש פה מתקן מנה, שהרי אומנם היה אפשר להשתמש בברז לפני אבל היה קשה כיוון שהמים השפריצו מחוץ לכיור ובעקבות הקשירה של המטלית, מחלל השבת למעשה "תיקן" ואז יא אולי איסור הנאה?

תשובה:

שלום רב

אין כאן תיקון של הברז, הקשר בסך הכל מחליף את החזקת היד והלחיצה החזקה, השאלה היא מצד שאתה נהנה מהקשר שאף הוא אסור לעשות בשבת, אבל נראה שכיון שניתן היה להגיע לאותה תוצאה גם עם קשר עניבה, אין כאן הנאה אמיתית ממעשה שבת ומותר להשתמש. כמובן להבא תדאג שהקשר יעשה לפני שבת.