בני זוג שחיים ביחד עם פער ביניהם של 31 שנים

שאלה:

אשה שחיה עם גבר מבוגר ממנה ב31 שנים ואוהבת אותו ומקיימת איתו יחסי אישות וגרה בביתו 3 חודשים האם היא מקודשת לו בקידושי ביאה ? כיוון שהוא גדול ממנה כ"כ סביר להניח שרצונו להיות איתה לנצח וברור שיתנגד למצב שתשכב עם אחרים והיא באהבתה אליו אולי זה סוג של הסכמה,האין לחשוש לקידושי ביאה במצב כזה ?

תשובה:

שלום רב,

יתכן שסברא זו נכונה, וכנגדה ניתן להניח כמה סברות הפוכות (לפחות כפי שמראה המציאות שדברים כאלה לא מחזיקים הרבה..) בפרט שכך גם אמרו חז"ל לא ישא זקן בחורה. ובכל אופן אין חשש לקידושי ביאה ראה שו"ע אבה"ע סי' קמט סע' ה'.