נולד עם מום ולא התחתן?

שאלה:

שלום לרב . שואל בנוגע לאדם שנולד עם מום מסויים ולא יכול למצוא זיווג ולהתחתן האם יתבעו אותו אחרי שניפטר מהעולם שלא עסק בפריה ורבייה ?

תשובה:

שלום רב,

כן. יתבעו אותו מדוע לא עסק בפריה ורביה. רק אדם שהוא אנוס הוא פטור מהמצוות או ממצווה שבה הוא אנוס. אדם שיש לו מום מסויים עדיין יכול להתחתן כמובן. אני לא יודע מה המום, ומה מדת הדרישות שלו. אבל באופן עקרוני ודאי שיש אנשים בעלי מומים נשואים באושר ומקימים משפחות לתפארת.