לקיחת מאכל מסיר המונח על הפלטה בשבת

שאלה:

בשבת שהאוכל על הפלטה(הפלטה דולקת) העוף(העוף עם הרבה רוטב) במגש מכוסה בנייר כסף ואורז בסיר .שאני שם לעצמי מהעוף מותר להחזיר אחרי זה את הנייר כסף ? שאני שם אורז מותר להחזיר את המכסה לסיר?

תשובה:

שלום וברכה

לא כדאי להוציא מסירים כאשר הם על הפלטה כדי שלא לבוא לחשש איסור מגיס, מאידך אם מורידים את הסיר לשיש יש חשש של איסור חזרה, האוסר להחזיר סיר בשבת לפלטה אא"כ היה עדיין בידו ודעתו להחזירו, לכן מחזיקים ביד אחת את הסיר שיהיה מוגבה קצת משיש, מוציאים ממנו בכף לצלחת ואז מחזירים לאש, ואין כל בעיה לכסות.

מקורות:

ראה שו"ע סי' רנג סעי' ב ומשנה ברורה סו"ס שיח.