למי להביא מעשרות וכמה.. – חשוב לי מאד !

שאלה:

שלום,
עבדתי במשך השנה,
כל חודש ב"ה.
והאמת שעדיין לא הפרשתי מעשרות.
ועכשיו אני רוצה לעשר.
וכמה שיותר מהר שלא אשכח…
1,איך עושים מעשר בכספים ?
לדוגמא : קיבלתי בכל חודש 460 ,
כמה אני מעשרת ? 46 ? או שטוב לעגל את זה ל50 ?
ומה אני אומרת כשאני מעשרת?
יש ברכה או תפילה ?
2 , למי אפשר לתרום את המעשרות ?
אני חוששת שאני אתן לארגון שלא ישתמש בכסף שלי למטרות טובות..
אתם אולי מכירים ארגון אמיתי שיעשה שימוש בכסף לדברים נכונים??
אפשר להביא לארגון שמחלק דיסקים\ספרים\חוברות להפצה ??
(לדוגמא : ארגון ברסלב שמחלקים מלא חוברות ודיסקים להפצה ברחובות ..לחיזוק עם ישראל … )
או שאפשר להביא את המעשרות לארגון שבונה בית מדרש ?
ובכסף הם ישתמשו לבניית הבית מדרש ?אשמח לתשובה.
זה חשוב לי .
כי אני חוששת שאולי עברתי איזה עבירה שלא נתתי בזמן מעשרות …
ואני רוצה לעשות כמה שיותר מהר…

תשובה:

שלום וברכה

את המעשר כדאי לתת בדיוק, ואם את רוצה אחר ההפרשה להוסיף עוד כסף לצדקה זה בסדר, כיון שלכתחילה נותנים מעשר מדוייק ולא מאומד.

המעשרות ניתנים לכתחילה לתלמידי חכמים עניים, לכן אם יש לך איזו ישיבה או כולל אברכים לתת להם זה הכי טוב, אפשר אגב גם כאן באתר, במוסדות של נתיבות חיים יש כולל דיינות המונה כ170 אברכים מופלגים בתורה, ביניהם יש שפרנסתם דחוקה מאוד. אפשרי גם לתת לאחד האירגונים המוכרים שידוע שהכל נעשה כהלכה, כמו קופת העיר בני ברק, עזר מציון, יד אליעזר וכדומה. לא הייתי נותן סתם לחוברות וספרים שלא ידוע מי מחלק ומי קורא בהם וכו', אלא למקום מסודר. בניית בית מדרש זה גם טוב, אבל כאמור לכתחילה הכי טוב זה לתמידי חכמים עניים.

בהצלחה ושיהיה תמיד רק שפע.