הוצאת מים ממיחם חשמלי בשבת בטרם רתחו המים

שאלה:

בס"ד
ב(ארחות שבת, פרק ב', סעיף כח') מורים ההלכה לגבי מים שהושהו בטרם רתחו. רק בסעיף [א] העוסק בהשהיה על 'אש גרופה וקטומה' (כגון על אש מכוסה או על פלאטה) הם מורים שאסור להוציא מים ממנו בטרם המים רתחו. וכן שאסור לסגור את הברז אם נפתח (הערה מד'). ולעומת זאת, בסעיף [ב] העוסק בהשהיה על 'אש שאינה גרופה וקטומה' (כגון מיחם חשמלי או כירי גז או חשמליות), הם לא מורים את האיסורים האלה. ומכאן השאלה: מיחם חשמלי שחומם ל'חום יד סולדת' לפני שבת (ולכן הושהו בהיתר) אבל לא לרתיחה, (כפי שעדיף): (1) האם מותר לשיטתם להוציא ממנו מים בטרם רתחו? (2) האם מותר לשיטתם לסגור את ברז המיחם החשמלי בשבת, אם נפתח בטרם המים ?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין הבדל, הם פשוט לא כפלו דבריהם, ואדרבה, דין זה מבואר בדבריהם בפרק א הערה לא, עיי"ש.

שבת שלום.