מסופק אם אמר ותן טל ומטר לאחר שלושים יום

שאלה:

שלום לרבנים מה הסברא שאם שכח להזכיר משיב הרוח אחר 30 יום אפילו לא התפלל 90 תפילות אז לא חוזר למה הרי אין לו חזקה? תודה רבה

תשובה:

שלום רב

למעשה זו מחלוקת מה הוא הגורם לקבע אצל האדם את השינוי, האם ההפנמה היא בגלל הימים שחולפים או בגלל הפעמים שמשתמש בכך ומתרגל לומר אחרת. למעשה כיון שספק ברכות להקל נהגו לקולא כשתי הדעות, או שלושים יום או מספר תפילות.

מקורות:

משנה ברורה סי' קיד ס"ק לז.