יעוץ בזוגיות

שאלה:

הייתה לי חברה אהבתי אותה וקיימנו יחסי מין ,עזבה אותי והלכה,הכירה אדם בניויורק עבדה אצלו גרה אצלו התאהבה בו וקיימה איתו יחסי מין,עזבה אותו חזרה לארץ, עכשיו היא מבקשת לחזור אלי במטרה להתחתן,האם מותר לי לשאת אותה לאשה ?ועל צד שמותר האם כדאי לי או שעדיף מישהי חדשה ?

תשובה:

שלום וברכה

מבחינה הלכתית אין כאן בעיה, אלא אם כן אתה כהן, שאז יש לדעת אם אותו אדם היה גוי או לא. מבחינת עצם הרצינות של הענין כדאי לבדוק היטב, לא נשמע שהיא יציבה במיוחד… אבל אינני יודע, תמיד יכולות להיות סיבות לכל דבר. תבחר לך אשה טובה בעל מידות טובות, מסורה ונאמנה, שתהיה מאושר איתה, ותוכלו להקים יחד בית יהודי אמיתי על כל המשתמע מכך. הצעירים שאינם נשואים לא מודעים לחשיבות של אשה בעל תכונות נאצלות אלו. וחבל.

בהצלחה רבה