הזכרת שם ה' לבטלה בטעות

שאלה:

שלום רב,
אם אדם אמר בטעות את המילה אלוקי בתוך פסוק, במקום המילה אלוקים, ואז תיקן למילה אלוקים (כלומר אמר "אלוקי-אלוקים"), האם יש כאן הזכרת שם השם לבטלה?

תשובה:

שלום וברכה

בהחלט יש כאן הזכרת שם ה' לבטלה, ויש לומר ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד, לתקן פגם זה על ידי גילוי כבוד מלכות שמים בעולם. העיקר לא להכנס ללחץ, טעויות יכולות לקרות, מנסים להמנע אבל העיקר תמיד לעבוד את ה' בשמחה ובנחת למען שמו באהבה.

בהצלחה