צריך להתייחס לחלומות?

שאלה:

שלום הרב,
פעמים רבות אני חולמת חלומות מפחידים או הזויים שקורים לי ,
וכבר פעמיים אני חולמת על מותי שלי , ומרגישה ממש עצב בחלום ..אשמח לדעת מה זה אומר

תשובה:

שלום וברכה

א. חשוב מאוד לדעת, שגדולי הדורות האחרונים המעיטו מאוד מאוד בחשיבתם של החלומות בזמנינו, והורו שאין להתייחס אליהם כלל ולא לצום מחמת אפילו בימי החול, ואף הקילו ראש בענין הטבת חלום. הטעם לכך, הוא משום שבדברי חז”ל מבואר, שבל האופנים שניתן לתלות שהחלום בא לאדם מחמת הרהוריו ביום, או מחמת לחץ וטירדה יתירה, או תזונה לקויה וכיוצא בזה, החלום אינו נחשב לכלום. ולכן, בזמנינו שכולם גרים בערים הגדולות בהן מרוץ החיים מטריד ואיננו נתונים במנוחת הדעת, ומלבד זאת כל הזמן שומעים וקוראים על אסונות וצרות מכל רחבי העולם, הדבר משפיע על הנפש, וכל אדם מקננת בליבו התחושה שאולי גם הוא יחלה או יקלע לאסון כזה או אחר. ידוע שהיום המחלה מספר 1 בעולם המערבי היא דיכאון. הדבר הזה לא היה בזמן חז”ל. ולכן, לא צריך להתייחס לחלומות כלל!

ב. אדם שבכל זאת מוטרד מחלומו, יכול לעשות הטבת חלום בפני שלושה אנשים כפי הנוסח שבסידורים. או לספר על החלום לחברו והוא יפתור אותו לטובה. שכן בחלומות הכל הולך לפי הפתרון. ירבה בצדקה ואמירת תהילים ויכופר לו.