חליצה משני אחים

שאלה:

שלום הרב,
באחד מפנקסי בית הדין בצנעא שבתימן מופיע מקרה מקרה יחיד של יבמה שנפלה לייבום לפני שני אחים וקיבלה חליצה משניהם. המקרה הובא לבית הדין בשנת תקצ"ז (1837):
חלצה בדרה בנת יוסף אלגמל, ליבמה יחיא בן יודא אלעמראני, ליבמה סאלם בן יודא אלעמראני.
איך יכול להיות מקרה כזה? מדוע שני אחים צריכים לחלוץ?

תשובה:

שלום רב,

אין לי מושג, אולי היה איזה ספק בחליצה של האחד, או שהיה ספק האם הוא אח או לא, ולכן הצריכו חליצה גם מהשני. אין לי כל אפשרות לדעת.