דג טמא שהתבשל עם דגים טהורים

שאלה:

שלום רב
דג טמא אחד (כגון קפצן) נפל בקדרה וניתבשל עם דגים טהורים, וחוששים שנותן טעם לתבשיל, ויש ששים כנגדו,
מה הדין? צריך להגעיל הקדרה?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

למעשה כיון שאתה מדבר על חתיכות גדולות התשובה קצת מורכבת: כאשר הכל מכוסה ברוטב ויש שישים כנגד הדג הטמא אין בעיה, אבל כאשר זה לא מכוסה ברוטב והדג הטמא נפל על דג טהור שאין בו עצמו פי שישים כמובן כנגד הדג הטמא, כדי להכשיר את שאר המאכל צריך שיהיה פי שישים כנגד שתי החתיכות משום שחתיכה נעשית נבלה, וגם הדג הטהור נעשה איסור בגלל הדג הטמא שנפל עליו מחוץ לרוטב. אמנם יש סוברים שדין חנ"נ נאמר רק בבשר בחלב ולא בשאר איסורים, ונראה שכך שיטת השו"ע, כך שלספרדים יש להקל בענין זה יותר. ראה שו"ע ורמ"א בסי' צב סעי' ד ובדברי הש"ך שם ס"ק יא-יב.