בעלי לא חגג לי יום הולדת

שאלה:

שלום רב,
לפני מספר ימים חגגתי יום הולדת 29 .. מבעלי לא קיבלתי כלום גם לא ברכה, מאוד ניפגעתי מהעניין הזה, אמרתי לו שנפגעתי מאוד, והוא טען שצריך לחגוג רק ביום נישואין שזה בעצם יום ההולדת שלנו ועוד אמר שעבד ולא היה לו זמן. אנחנו נשואים 5 חודשים.. ולפעמים מרגיש לי שאני לא מעניינת אותו והוא לא אוהב אותי. אני מרגישה לא שלמה ושלווה ומקרינה את זה החוצה אז הוא טוען שאני כל הזמן עצבנית, והוא לא רוצה לקיים יחסי אישות בגלל זה. יש לי עוד הרבה על הלב ואין לי איפה לפרוק את זה…

תשובה:

שלום וברכה

קראת בצער את דבריך. אני מבין שהנושא אינו יום ההולדת, מדובר במערכת שלמה שאינה תקינה, ולדעתי מדובר במשהו הדדי שאינו תקין, אבל יש בהחלט הרבה מאדו מה לעשות, עדיין הכל טרי, אתם יחד זמן קצר מאוד, והמשקעים יחסית מועטים וניתנים לאיחוי. לכן הייתי ממליץ ליצור באופן מידי קשר עם יועץ/ת נישואין מוסמך/ת, ולקבל הכוונה תורנית טובה כיצד לעלות על דרך המלך. נישואין מצריכים הרבה מאוד השקעה, כוחות נפש, חשיבה על השני, מה ישמח אותו, מה יקרב אותו, מה הוא אוהב, ויתורים ללא תנאי וכו', ככל שמשקיעים יותר מקבלים יותר. כדי שבעלך יגלה ענין, צריך ליצור בשבילו סביבה של כיף נעימות קירבה והתענינות, להכין משהו מיוחד שהוא אוהב, לחייך להעריך לכבד, להתעניין במה שמעניין אותו ובעיסוקיו ועוד ועוד. שום דבר לא נעשה מעצמו.

בהצלחה רבה מאוד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני מבינה, אני מאוד משתדלת לעבוד על המידות שלי.. מורידה את הראש אין ספור פעמים,מתעניינת בו משתדלת לכבד.. יש בנינו ימים של טוב וכיף.. ולפעמים יש מצבים שבא לי להיעלם פשוט, אין לי את מי לשתף במה שקורה בנינו אני דיי מרגישה לבד בתוך כל המערכת נישואין הזאת.אני אשמח לקבל טלפון של מישהו שאני אוכל לפרק את כל מה שקורה בתוכי
    תודה רבה

  2. את צריכה בראש ובראשונה לשתף בענין את בעלך! לשבת איתו לשיחה רגועה ונעימה דוקא ביום של כיף ולספר לו מה קשה לך, מה מפריעה לך, איך חושבים לבנות יחד יותר טוב ולהשקיע יותר, וביחד תבנו את הקשר ביניכם, ביחד תתייעצו וכו'. אינני יודע לייעץ לך על מישהו ספציפי.