בשר שאינו חלק לספרדים

שאלה:

שלוםהייתי אצל סבתי, וראיתי אצלה בשר כשר שאינו חלק . אנו ספרדים. זה לראש השנה. התלבטי אם להסב את תשומת לבה(אני יודע שהיא מקפידה על חלק, והיא לא רואה טוב)כיוון שידעתי שעלולות לצאת כמה מכשולות עקב כך, ולכן לא רציתי להעיר. ולהלן מה שחששתי שיקרה שבסוף באמת קרה:
א)בקניות היא נעזרה באישה מסוימת מהמשפחה, ועכשיו שהסבתי את תשומת לבה היא כנראה תכעס//יהיה אי נעימות עם אותה אישה, ואני גרמתי לרכילות ודיבורי לשון הרע.
ב)היא אמרה זה לא בסדר שבסופר מכשילים אנשים הטעו אותי.שוב הוצאת שם רע ורכילות.
ג)אולי תחזיר את זה לסופר ולא יודע אם מותר להחזיר בשר לסופר.

הייתה לי הרגשה שלא להעיר.
כל שלושת החששות התממשו בסוף.
מצד שני בשר לא חלק לספרדים זה בעיה.
האם עברתי עבירה בכך שהערתי?
האם הייתי צריך לשתוק?
האם אני צריך לעשות תשובה, ואם כן איך?
האם אני צריך לבקש סליחה מהאישה שעזרה לסבתי בקניות?
נא לא לפרסם, מבקש לקבל מענה בפרטי בלבד. תודה רבה על ההבנה.

תשובה:

שלום וברכה

אני חושב שטוב עשית שהערת לה! זכותה להקפיד על כשרות הבשר כפי שהיא מבינה. לספרדים אסור לאכול בשר שאינו חלק [ולמעשה בזמנינו גם אשכנזים יש להם להמנע מכך מכל וכל], וזה בהחלט בסדר שהיא קצת נותנת על הראש לאשה שלא הקפידה טוב, כך להבא תקפיד יותר… אמירתה על הסופר אינה לשון הרע, ומותר בהחלט להחזיר את המוצר לסופר. כך שהכל טוב ברוך ה'. תמשיך לעזור לה לשמור מצוות ותגרום לה רק נחת.

בהצלחה רבה