חשיבות ידיעת לשון הקודש

שאלה:

בס"ד
שלום הרב!
אני מלמד בכיתה עברית והתלמידים באים מבתים מסורתיים וחילונים (לא בארץ) אילו סיבות אני יכול לתת להם לשאלה מדוע אתם צריכים לדבר עברית? (הם מסודרים עם אנגלית ורוצים ללכת לאוניברסיטה בארצות הברית)
קראתי מאמר על גלגולה של לשון הקודש שה' ברא את העולם בלשון הקודש אך אשמח לתת להם תשובות שיתיישבו על ליבם כי הם לא במקום הזה.

תשובה:

שלום וברכה

אני חושב שהתשובה הרבה יותר פשוטה וטכנית. אדם שרוצה להבין חומש, תפילות, משנה, ולהיות קצת מחובר ליהדות, חייב לדעת טוב עברית. האנרגיות שמשקיע אדם שאינו דובר עברית בטקסט פשוט ביותר, מקביל לעמל עצום שמשקיע התלמיד חכם בשלבים הרבה יותר מתקדמים. בעצם הראשון מתעייף כבר בשלב שבו השני רק מתחיל… תן להם את הרצון שתהיה להם האפשרות לחיבור למסורת שלהם, בקלות.

והעיקר להשקיע לו בהקניית העברית אלא בהקניית עקרונות האמונה, השאר יבוא מילא…

בהצלחה רבה.