החלפת מזוזות מהודרות בפשטות כשעוזב דירתו

שאלה:

שלום וברכה. אדם שעובר דירה ולוקח איתו את המזוזות המהודרות ובמקומן הוא שם אחרות האם הוא מברך עליהן בזמן שקובען במקום המהודרות. כל טוב

תשובה:

שלום וברכה

אתה מעיר כרגע הערה מאוד חשובה, שכן כאשר אתה עוזב את הדירה לא ניתן לברך על המזוזות, שהרי הם חובת הדר, וכרגע אין מי שמחוייב ונמצא שנקבעו בלי ברכה, לכן כתב בס' שערי מזוזה עמ' תיח בשם חכם אחד, שעדיף להחליף את המזוזות יום לפני עזיבתו את הדירה, ואז ניתן לקובען בברכה כדין. וראה שם עוד בהרחבה מדברי הפוסקים האם ראוי לעשות כך, או שעדיף שהדייר הבא יחליף את המזוזות ויחזיר לו את המהודרות, שכן יש שחששו גם באופן זה לסכנה, ראה מזוזת מלכים הלכה למשה ס"ק קצב, וע"ע שם שבאופן שעושה כדבריך מחמת הספק הנ"ל, יהרהר הברכה בליבו. וע"ע שו"ת משנה הלכות ח"ז סי' קצ ושו"ת הלל אומר סי' קפג שאף הם חששו לסכנה, וממילא גם זו סיבה להחליף יום קודם, שבאופן זה ודאי אין חשש.

בהצלחה רבה בכל אשר תפנו!