האם מותר לקנות מאתר ישראלי שפתוח בשבת?

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
אם יש שתי מקומות שאפשר לקנות מהם באינטרנט, ובשעות הפעילות שפרסמו באתרם, הם לא עובדים בשבת. אך באחד האתרים, יש גם תמונה של "אתר שומר שבת" – אך האתר בלי התמונה של "אתר שומר שבת" מוכר יותר זול את המוצר.
האם מותר לקנות מהאתר בלי התמונה של "אתר שומר שבת"? אם נניח בבקשה שהוא באמת פתוח בשבת?
ב' – ואם באתר עם סמל של "אתר שומר שבת" לא כתוב השעות פעילות, האם מותר לקנות מהם (אם בדקתי טוב ב"צור קשר" ו"אודות" ולמטה בדף הראשי ולא ראיתי שעות)
תודה רבה כבוד הרב, ערב טוב

תשובה:

שלום וברכה

אתה יכול לקנות שם. אמנם לכתחילה תמיד כדאי לתמוך בשומרי שבת, אבל כאן שהמחיר יותר זול, והאיסור להשאיר את האתר פתוח אינו כל כך מוחלט כפי שכתבנו כאן, אתה יכול לקנות באתר השני.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. כמובן, מבלי לגרוע מדברי הרב העונה, אני מוכרח לציין שישנם אתרי מכירות ששייכים לאנשים חרדים, ואין בהם סגירה בשבת, מסיבה כזו שקהל היעד המובהק שלהם הינו חרדים ושומרי תו"מ, ולכן בעלי האתרים הנ"ל לא מרגישים צורך לסגור את האתר בשבת…

    אתן דוגמא אחת, האתר "חסידיש פלוס", בכתובת: https://chasidishplus.co.il/

    האתר הינו בבעלות חרדית לחלוטין, ובכל זאת הוא אינו נעול בשבת, כנראה מחמת אופיו של האתר, שאין חשש שלקוח כל שהוא יבצע רכישה בשבת…
    כך שלעיתים צריך לקחת בחשבון, שעצם העובדה שהאתר לא סגור בשבת לא מהווה הוכחה כי הוא זה בנוגע לשמירת השבת של בעליו.