ביטול זכרון דברים בהשכרת דירה

שאלה:

חתמתי עם השוכר זכרון דברים על השכרת דירה, מכיוון שלא ידענו את התאריך המדוייק רשמנו בזכרון דברים שמשה [שם בדוי] מתחייב לשכור את הדירה ברחוב חנן [בדוי] לא יאוחר מה22/8/17, במחיר של 4100 לחודש למשך שנה.
הארכה נתנה בכדי שבינתיים אחפש דירה להשכרה וכשאמצא סוכם שאודיע לשוכר העתידי וכך נקבע תאריך מדוייק. אציין שהשוכר רצה להיכנס מיד לדירה אך עקב שאני צריך לחפש דירה נקבעה הארכה
כשבוע לאחר מכן קבענו בערב לחתום חוזה,
באותו יום בצהרים סגרתי חוזה והתקשרתי אליו ותיאמנו מתי הוא רוצה להיכנס לדירה ועל סמך זה חתמתי מתי אני רוצה להיכנס לדירה שלי.
כשעה לפני שקבענו, הוא התקשר אלי ואמר שהוא מעוניין לבטל את הזכרון דברים והוא יודע שזה מחייב אותו.
שאלתי היא
א: מה הזכרון דברים מחייב אותו.
ב: במידה וזה כן מחייב האם יש פה את הדין של "מוציא הוצאות על פיו" שעל סמך דיבורו סגרתי חוזה שבועיים לפני ה"לא יאוחר מ.."
ג: כבר עבר שבוע מאז שביטל את הזכרון דברים, ושבוע שלם אני מרותק לדירה כדי להראותה למתעניינים, והביקוש חלש [אולי בגלל שזה בין הזמנים], ואני מאד לחוץ להשכיר אפילו במחיר יותר נמוך ממה שסיכמתי איתו.
השאלה שלי היא האם הוא צריך לשאת בהוצאות
אציין שהזכרון דברים היה משהו רציני מאד ולא נחתם חוזה רק מכיון שהייתי צריך להכין אותו..
אשמח לתשובה

תשובה:

שלום רב,

הוא מחוייב לשכור את הדירה או למצוא שוכר אחר כיוון שהזכרון דברים מחייב אותו מדין סיטומתא לשכור את הדירה.