אספרגר נחשב שוטה?

שאלה:

האם אדם בעל תסמונת אספרגר נחשב כשוטה או שוטה לדבר אחד או שהוא נחשב כאדם בר דעת?

תשובה:

שלום וברכה

באופן כללי יש לדעת שכל הנושא של שוטה הוא מאוד תלוי ברמת הפגיעה והקושי, ולא ניתן לתת בזה כללים, אדם ששולט במעשיו, אינו שוטה גם אם מבחינה קלינית הוא סובל מתסמונת כל שהיא המקשה עליו במצבים כאלו ואחרים. למיטב ידיעתי הדלה, אספרגר זו תסמונת שקשורה יותר בהבנת הסובב ודרכי תקשורת נכונים, מה שנראה אצל בני אדם שאינם בעלי מקצוע "חוסר טקט קיצוני", אבל מנת המשכל שלו גבוהה והוא גם שולט היטב במעשיו, במה שהוא רואה כנכון וחשוב. אם אכן זה מצבו, גם אם התקשורת שלו מופרעת לגמרי ואינו יכול להשתלב בכיתה רגילה וכו', בכל מה שנוגע בין אדם למקום הוא בשליטה מלאה וחייב במצוות, ומה שנוגע בין אדם לחברו, במצבים רבים מן הסתם הוא אנוס.

אבל שוב כל ענין לגופו ויש לשאול אדם שמכיר את הילד באופן אישי.

בשורות טובות.