עליה לקבר בשנה הראשונה בלי להתפלל על החיים

שאלה:

מכיון שהענין לא לעלות לקבר בתוך שנה הוא שלא לבקש בקשות שיכול חלילה לנכות מזכיותם.
1) האם מותר ללכת להזמין את אמי ע"ה לחתונה בתי כנהוג?
2) לקבר בני ע"ה שהיה בן י"ב, שלכאורה אין לו דין בשמים, האם יש עדיין ענין לא לעלות לקברו בשנה,
(נפטר 3 שבועות אחרי אמי ע"ה)

תשובה:

שלום וברכה

קראת בצער על אבלכם הכבד, יתן ה' ולא תדעו יותר צער, רק שמחה כל הימים.

אם אתה מרגיש צורך עז ללכת, אפשר להקל, אבל לכתחילה עדיף שלא ללכת לקבר האם, כיון שבעצם נוכחותך על קברה היא ממליצה יושר עליך לפני בורא העולם, גם בלי תפילות. ראה שו"ת מלמד להועיל יו"ד קמד וזכרון אליהו בשם הזוהר פ' ויחי. על קבר בנך מן הסתם אתה צודק שאפשר ללכת, הוא עזב את העולם עם נפש זכה ונקייה מכל עוון לחיי העולם הבא.

בשורות טובות.