פתיחת סיר על האש בשבת

שאלה:

האם מותר לפתוח ולסגור סיר שעל הפלטה כי אם יש שם לחות(למשל בסיר אורז) בסגירה אני גורם
למים להתבשל יותר

תשובה:

שלום וברכה

אם מדובר בתבשיל המבושל כל צרכו אין בכך איסור, האידוי של המים מתוך המאכל המבושל אינו נחשב בישול, אבל אם התבשיל עוד לא מבושל כל צרכו והוא ממשיך להתבשל על הפלטה, אסור לפתחו כיון שסגירתו מקרבת את בישולו.

מקורות:

ביאור הלכה סי' שיח ד"ה אפילו.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. המים רותחים, כך שהם כבר מבושלים. בישול אחר בישול הוא רק אם המים הצטננו. יש מעט מים שמצטברים על המכסה והם מתקררים וראוי לנגב אותם.

  2. התייחסתי, ראה בתגובותי הקודמות. לכתחילה התעלמתי בגלל שמקובל בידינו שבמעט מים שאנשים לא מחשיבים כמו שיירי תה, לא חוששים לאיסור בישול אחר בישול בלח שהצטנן, אולם מחמת שאלתו החוזרת של השואל הערתי שהמחמיר לנגב תבוא עליו ברכה.