לחייב את המשכיר בספק קלקול

שאלה:
בדירה שאני שוכר אירע סתימה בצנרת, אינסטלטור קבע שיתכן והבעיה בצנרת ולכן כדאי להחליפה, אבל לא ברור לגמרי שצריך להחליף. עתה נמנע המשכיר לשלם את ההוצאות בטענה שלא ברור שהיה צריך הוצאה גדולה כל כך. האם אפשר לחייב את המשכיר.

תשובה:

המשכיר צריך לשלם רק דמי פתיחת הסתימה, ולא צריך לשלם על החלפת הצנרת.

נימוקים:

כיון שלא ברור שהיה קלקול בצנרת, והאינסטלטור עשה זאת מספק, לא ניתן לחייב את המשכיר מספק. ורק אם יגיע אינסטלטור מומחה ויקבע שהיה צריך להחליף את הצנרת יש לחייב את המשכיר בכך.

הרב המשיב: הרב נפתלי בן חיים