התנגדות של השכנים לבניה על הגג

שאלה:
האם מותר להתנגד לבנייה של השכן על הגג, במקרה שהגג הוא של מבקש רישיון בניה. וכן אם צריך את הסכמתם האם מותר להימנע מלהסכים ולהצר צעדיו שלא יוכל לבנות ברשותו.

תשובה:

זכותכם להתנגד, וכן לא להסכים, ובתנאי שתבואו לב"ד לברר האם יש ממשות בהתנגדותכם.

נימוקים:

הנושא של התנגדות למתן היתר הינו סבוך – מתי מותר להתנגד ומתי לא, ולכן אפשר להתנגד ולבוא לב"ד לדון האם וכיצד צריך לבטל את ההתנגדות.
ישנם המייעצים שהשכנים שרוצים להתנגד יבואו לב"ד לברר טענתם לפני שמתנגדים. הליך זה אינו יעיל, שבמקרים רבים עד שהגיעו לפסיקה של הב"ד, כבר קיבל המבקש רישיון, ועתה בונה בלי לשמוע הוראות הב"ד, ונמצאו השכנים שנמנעו מופסדים.

הרב המשיב: הרב נפתלי בן חיים