תפילין שנמצא בהם סדק

שאלה:

שלום רב,
שאלה מביכה אך דחופה ביותר לצערי. אני חוזר בתשובה, התכוננתי לקנות פלאפון כשר, אך דחיתי את העניין מסיבות צרכניות. לפני כניסת שבת נכשלתי בשמירת הברית טרם שהנחתי תפילין לאחר כשבוע שבו הצלחתי במשימה. התקלחתי ולאחר שהייתי בבית הכיסא נטלתי ידיים. לצערי כשהנחתי תפילין שמתי לב שלא הצלחתי לנקות את עצמי כשורה. הפסקתי מיד, אך הבחנתי שפתאום הופיע סדק עמוק בבית תפילין היד שהספקתי להניח(הוא מעולם לא נפל ואני מקפיד להניח כל יום). ניתן לומר שנכנסתי לפאניקה משום שידועה לי חומרת העניין. חטפתי חום גבוה.
שאלותיי:
1) האם התפילין פסולים?
2) מלבד תשובה מלאה מה ניתן לעשות במישור ההלכתי או הגשמי? צדקה? תענית?
3) האם בני משפחתי בסכנה בשל כך, (על-פי הנאמר בקיצור שולחן ערוך על שמירת הברית) והאם ניתן לעשות משהו נוסף במישור הזה?

תשובה:

שלום וברכה

לגבי הסדק אינני יודע במה מדובר, תראה את זה לרב בית הכנסת או לאדם שעוסק בתיקון תפילין. בכל מקרה אין לזה קשר עם החטא הנ"ל, תמשיך להקפיד לשמור עצמך מטומאה, והעיקר לא להתייאש, נאמר בפסוק "שבע יפול צדיק וקם", נופלים וקמים מיד שוב, כך סדר העלייה בעבודת ה'.

בהצלחה רבה מאוד.