עליה לקבר של אמי בתוך השנה כשאני נמצאת שם בשביל קבר אבי

שאלה:

אמא שלי נפטרה לפני 8 חודשים ידוע לי שאסור לעלות לקבר רק בזמנים מסויימים.יש לי שאלה יום רביעי יש אזכרה בבית העלמין של אבא של בן זוגי האם מותר לי לעלות לקבר אמי ואבי גם הוא קבור לידה או רק לקבר אבי…..

תשובה:

שלום רב,

נוהגים שלא לעלות לקבר בשנה הראשונה אלא רק בזמנים הקבועים כדי שלא לבקש בקשות מהנפטר. אם את נמצאת שם ומגיעה לקבר אביך, אין משמעות שאת עולה לקבר אביך בלבד ולא לקבר אמך הקבורה בסמיכות. כלומר, מותר לך אלא שאין מבקשים בקשות.