חציצה בתפילין

שאלה:

שאני מניח תפילין של ראש מתחת לתפילין יש לפעמים לכלוכים בשיער שלי זה חוצץ? ואם הלכלוכים ממש קטנים והם מתחת לשיער ולא רואים אותם זה חוצץ?

תשובה:

שלום וברכה

גם ליכלוך מועט חוצץ כמבואר במשנה ברורה בסי' כז ס"ק יד, אבל אתה פטור לחלוטין מלחשוב על הענין הזה ולבדוק זאת, יש לך לחץ מיותר מכל הנושא הזה של התפילין, כבא עשרות שאלות מהסוג הזה שאלת כאן, לדעתי פיתחת סוג של חרדה שיכולה לההפך לכפייתיות שבורא העולם לא רוצה בה! לכן, אסור לך לחשוב יותר על הנושא, תניח תפילין בשמחה ואני אחראי לכך שמצותך מתקבלת בשמים בשמחה ובאהבה.

בהצלחה רבה