חלבון אבקת חלב נוכרי

שאלה:

בס"ד אדם שסובל ממחלת עור שזה פריחה מסוימת שבוקעת מבפנים העור וניכרת ואדם מתבייש ממנה. לפי הרופא יש חלבון מסוים שיכל להועיל למצב העור. העניין שהחלבון הוא חלב נוכרי מותר לאכול אותו ?או שהיהדות מעדיפה שאדם ימשיך להתבייש בבעיית העור שלו ולא יתקרב לחלבון אבקת חלב נוכרי… מה הדעה של ההלכה וכיצד מתייחסת למצב בריאות העור ההרגשה הכללית של האדם.. ? ממה נובע מחלות עור בדורינו? פצעי בגרות שלרוב לכל המתבגרים יש על הפנים … ובכלל מה הסיבה למחלות האלה על פי התורה.

תשובה:

שלום וברכה

אם ניתן להשיג את החלבון הזה בצורה של קפסולות שאינן ראויות למאכל ניתן להשתמש, אבל בצורת אבקת חלב יש להמנע.

היהדות מתייחסת לכל קושי בתור נסיון, כל דבר בא לכפר עלינו או לנסות אותנו אם נעבוד את ה' בשמחה יחד עם אותו הקושי או ניפול ליאוש חלילה, אין לייחס שום משמעות אחרת לענין. יש להתגבר, להשתדל להרפא והעיקר לשמוח ביהדותנו ובשמירת המצוות.