ברית ותורה בברכת מעין שלוש

שאלה:

שלום רב , האם יש נוסח של ברכת על המחיה שמזכירים בו ברית ותורה ככה שאם אני אוכל מזונות וחבריי (חילונים) אוכלים לחם אני אוכל לפטור אותם לפחות בדיעבד מברכת המזון, אני יודע שעדיף שאני אוכל גם לחם אבל אין לי מספיק זמן לברך בשבילם ברכת המזון , וזה ממש זמן דחוק ובדרך זו אני יוצא לכתחילה ידי חובת מעין שלוש והם יוצאים בדיעבד אם אני לא טועה , ואם אין נוסח כזה אני רשאי להוסיף ברית ותורה לבד כי הרי התוספת הזאת ודאי לא מעכבת ,תודה רבה !!

תשובה:

שלום וברכה

אין לשנות מהנוסח שקבעו חכמים, אם כל הרצון הטוב אנחנו לא יכולים להיות אחראים לכל עם ישראל, מה שהולך טוב זה בסדר גמור, אבל לעשות שינויים חלילה בברכות או בתפילות כדי לזכות אחרים, זה כבר לא בידינו. תקרב אותם מתוך אוירה טובה בלי לכפות עליהם ברכות ומצוות, זה יעזור יותר ובעזרת ה' כל עם ישראל ישוב במהרה לאבינו שבשמים.