גילוח בתוך השלושים על אחות

שאלה:

גילוח בתוך השלושים, אבל לאחר שבעה ימי השבעה, במקרה שהאישה גוערת על בעלה האבל על מות אחותו. האם יש הקלה שתאפשר לי להתגלח.

תשובה:

שלום רב,

בתוך השלושים אסור לגלח גם אם אשתו גוערת בו. הגערה המועילה לגילוח הוא רק לאחר השלושים. אולם ראוי לציין כי יש פוסקים שכתבו שאדם הרגיל להתגלח בכל יום, אינו זקוק לגערה לאחר השלושים. אלא מיד לאחר השלושים יכול להתגלח, גם באבל על אביו ואמו (אבל בתוך הל' ודאי שלא). ראה פתחי תשובה יו"ד שצ סק"ד.