שמירת עיניים ושלום בית

שאלה:

שלום רב,
רציתי לברר מה ניתן לעשות לגבי נושא של שמירת עיניים לבעלי,יש לו טלפון לא כשר לצרכי עבודה אבל יש שם עוד דברים חוץ מזה,לפעמים הוא רואה סרטונים או חדשות שבהם מופיעות נשים לא צנועות הם לא המרכז אבל רואים אותם מדי פעם אם אני מעירה לו הוא מאד כועס ואומר שזה לא עניני וזה גורם להרס שלום הבית התוכחות שלי. אבל אני חושבת שהרס שלום בית כשהוא רואה את זה.
זה מאד מציק לי והוא לא מבין מה הבעיה הוא טוען שהוא לא מתבונן חזק בנשים רק בעלמא ומסתכל על נושא הסרטון,
יש לצין שאנחנו חרדים ונקראים גם חסידים
אשמח לתגובה ושבת שלום

תשובה:

שלום רב,

האמת היא שאת צריכה להתאפק ולא להעיר לו, חוסר שמירת העיניים שלו זו בעיה שלו ולא שלך. כלומר, העבירה היא שלו. אולם ודאי שאת יכולה וחייבת להביע בפניו את רחשי ליבך, אלא שצריכים לדעת כיצד לעשות זאת ביעילות. לעניות דעתי את צריכה להמתין לשעת הכושר כדי לשוחח איתו ברוגע ולא תוך כדי, אלא דווקא לא בשעה שהוא עסוק בזה. ואז לבקש ממנו שאת רוצה בית את יראת שמים, שהילדים יראו יראת שמים, לכן כדאי שיחליף את המכשיר שלו למכשיר כשר. יש מספיק ניידים כשרים עם חיבור לאינטרנט וכל מה שצריך אפשר לברר בהדרן וכד'. אכן במצב כזה שהוא מסתובב עם מכשיר פרוץ לגמרי זה ממש לא טוב, ומתכון להתדרדרות בהמשך.

הרבה הצלחה ושבת שלום