הלוואה ללא שטר

שאלה:

שלום, בעבר הייתי מלווה להרבה אנשים בלי עדים או שטר לא ידעתי על הלכה
יש חבר שהייתי מלווה לו הרבה, אני צריך לבקש ממנו מחילה או מספיק לעשות תשובה?
אני כבר לא בקשר איתו לא נעים להעלות איתו נושאים מהעבר אני צריך לחפש את המספר שלו? אם צריך
תודה

תשובה:

שלום רב,

אכן מעיקר הדין צריכים להלוות רק עם שטר או עדים כפי שנפסק בשו"ע חו"מ סי' ע. אולם היום הרבה לא כ"כ מקפידים על כך ראה פרי יצחק ח”א מח ובערוך השולחן כתב שבמאמינים זה לזה וסומך עליו אפשר להקל וראה עוד כאן.

אם אתה המלווה ואתה לא מוצא את הלווה – זה שיקול שלך אם לחפש אותו כדי לקבל ממנו בחזרה את הכסף או למחול לו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכבוד הרב המשיב שיחי'.
    נראה שכוונת השואל היא – שהרי המלווה ללא עדים עובר על לאו ד'לפני עיוור'. שמביא את הלווה לידי ניסיון או לידי מכשול (שמא יכפור בהלוואה).
    ושאלתו לגבי מי מי שהוא כבר הלווה לו, וקיבל את כספו בחזרה,
    האם חובה לבקש ממנו מחילה על כך ששם בפניו מכשול.