שינוי מיקרוגל חלבי לבשרי

שאלה:

איך מכשירים מיקרוגל מחלבי לבשרי?

תשובה:

שלום רב

כאשר מיקרוגל נטרף נהגו להקל להכשירו באופן הבא: ממתינים 24 שעות ללא שימוש, מנקים באופן יסודי, נותנים בתוכו כלי פתוח מלא מים ומפעילים עד שיצטברו בו אדים עבים.

אבל סתם להעביר מחלבי לבשרי או להיפך לא כדאי, כיון שההכשרה הנ"ל אינה כל כך מוסכמת על כל הפוסקים, יש כאן חידוש שאדים נחשבים כהגעלה, ולא הקלו בזה אלא משום הפסד כאשר הוא נעשה טרף ולא סתם מטעמי נוחות כדי שישמש מעתה לבשרי.