סיר בשרי שהונח על כירה מלוכלכת בחלב

שאלה:

שלום רב,
ברשותי כיריים חשמליות מהסוג הפשוט.
אתמול התבשל על הכירה תבשיל חלבי.
היום הנחתי סיר בשרי על אותה כירה, לאחר מס' דקות מההפעלה, החל להתפשט ריח של שמנת נשרפת. מסתבר ששיירי שמנת נשארו על הכירה.
האם הסיר הבשרי נטרף? א"כ- כיצד להכשירו?

תודה רבה ותזכו למצוות!

תשובה:

שלום וברכה

אכן, במקרה כזה יש להכשיר את הסיר, הייתי עושה שני דברים: האחד הגעלה, ולפי שלדעת הרבה פוסקים הולכים אחרי רוב תשמישו, וכן הכרעת השו"ע בסי' תנא סעי' ו, ומלבד זאת מעביר את תחתיתו באש הכיריים כפי בליעתו, ראה שם סעי' יא.