יחס הלכתי לפייסבוק ולאינטרנט

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: רציתי לדעת מכבודיכם, מקורות שכתבו גדולי דורנו וגם אתם על ענין האתר "פייסבוק" ע"פ הלכה כי אתר זה גורם הרבה בעיות אצל אנשים ונשים בקהילה הן נשואים הן פנוים, וגם בבקשה תגידו לי מקורות טוב לגבי ענין שימוש הנכון של אינטרנט כשר.

ואשמח גם כן לקבל חוות דעת שליכם על ב' ענינים שהזכרתי כאן.

זה לצורך לסדר שיעור לאנשים.

תודה רבה ברכה והצלחה.

תשובה:

שלום רב,

אין לזה מקורות. ולעניות דעתי זה לא נושא לשיעור, אלא להרצאה טובה וטבולה בחיזוק ליראת שמים, ושם יש להציג לפניהם את המכשולות הרבים בתחום הצניעות והמסתעף. וצריכים גם לשים לב לענין הבא: אנו מוצאים סייגים והרחקות בכל נושא שהוא, אם זה בהלכות שבת, תפילה, וכן הלאה בכל תחום בהלכה. אולם כל הסייגים הללו נעשו ע"י חז"ל ובכמאמר המשנה הראשונה במסכת ברכות – כדי להרחיק את האדם מן העבירה. אולם בתחום אחד הסייגים כבר נעשו ע"י התורה עצמה – ולא תתרו אחרי עיניכם. כלומר, כבר התורה קובעת שיש להתרחק בנושאים אלו, משום שעין רואה הלב חומד וכו'.

שיהיה בהצלחה