לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

טומאת אהל – טומאה בחיבורין

שאלה:

שאלה: אצל ציון של כמה צדיקים יש חדר סמוך ממש להקבר ולהמצבה אבל לא על הקבר וכהנים מתפללים בתוך החדר, היש שאלה אם מי שהוא העומד בתוך החדר ופוחת חלון הקבר ונוגע בידו להמצבה שמביא את הטומאה לתוך החדר ואסור לכהנים להיות שם באותו זמן?
בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

זה לא אוסר את השהות בחדר, אבל אסור לגעת באותו אדם משום טומאה בחיבורים, ראה שאגת אריה החדשות סי' יא.

[באופן כללי יש לכהנים להמנע מלהיות בחדר זה כיון שיש הרבה מאוד פרטים בדין מעבר הטומאה, ותלוי בסוג הפתחים אם יש פתח בפני עצמו או לא ועוד].