אכילה לפני מוסף / בירך על המחיה במקום ברכת המזון

שאלה:

עד מתי אפשר להתפלל היום מוסף והאם מותר לאכול אחרי שחרית לפני מוסף אדם שבירך על המחיה במקום ברכת המזון צריך לברך שוב?

תשובה:

שלום וברכה

תפילת מוסף לכתחילה עד שעה שביעית של היום, אולם בדיעבד ניתן להתפלל עד השקיעה [ובמקרה כזה מנחה קודמת למוסף], נהגו להקל בשעת הדחק לאכול לפני מוסף, ראה כאן בהרחבה.

בירך על המחייה אינו יוצא ידי חובה וצריך לשוב ולברך ברכת המזון, וכן להיפך,מלבד אופנ ים מסוימים שברכת המזון פוטרת, ראה שו"ע סי' רח סעי' יז.