האם מותר ללמוד בבית קברות?

שאלה:

שלום
אני לומד שס משניות לעילוי נשמת סבי. ומתעתד בעז"ה לסימו ביארציט שלו.
האם מותר ללמוד את המשנה האחרונה על קברו? חשבתי לעשות סיום מסודר. אבל בשביל הסמליות, האם מותר?
שאלה נוספת . יש לי דוד שאומר קדיש על סבי. האם מותר לי להגיד גם כן? אני יתום מאבא בעצמי.
האם מותר להגיד קדיש ביום השנה לקרובי משפחה שנפטרו לפני עשרות שנים? אין כבר בנים או נכדים שלו בחיים.
תודה

תשובה:

שלום רב

אסור ללמוד בבית הקברות משום לעג לרש. אבל אם אתה לומד לעילוי נשמת הנפטר, אין בכך בעיה כשם שמתפללים ואומרים תהילים בבית הקברות לעילוי נשמת הנפטר.

כיון שאין לך אבא אתה רשאי לומר קדיש ביום פטירתם.

בשורות טובות.