כלי פרווה בתנור חלבי

שאלה:

כלי פרווה שהשתמשו בו בתנור חלבי בן יומו (בתוך 24 שעות היה בשימוש חלבי) האם מכאן והלאה כל מה שישתמשו בו יהיה בחזקת חלבי או שהכלי חוזר להיות פרווה לאחר 24 שעות? מקורות אם אפשר

תשובה:

שלום וברכה

מה שהתנור היה בן יומו לא גורם לכלי להעשות לחלבי, באופן עקרוני אפילו מאכל פרווה שנעשה בכלי בן יומו לדעת השו"ע ומנהג בני ספרד אינו חלבי ומותר לאוכלו עם בשר ממש, משום שהוא נ"ט בר נ"ט, ראה שו"ע סי 'צה, אמנם בני אשכנז מחמירים בזה, אבל כאן שמדובר בכלי בלבד, וממילא המאכל שיעשה בו כבר יהיה טעם שלישי ולא רק טעם שני, ודאי אין כל חשש, בפרט שכאן מדובר בתנור שהדין קל יותר כיון שזה רק ריחא ולא בליעה ממש כמו בסיר. אמנם במאכל שנעשה בתנור כזה אנחנו מחמירים שמא יש שיירים ושמא תנורים שלנו יש בהם זיעה, אבל זה הכל חומרות וחששות לגבי מאכלים ולא לגבי כלי פרווה שהיה שם ועתה הוא כבר לא בן יומו.