בנים נענשים בחטאי אבותיהם?

שאלה:

שלום
האם השם יכול לגלגל עונש של אב על ילדים קטנים אפילו לפני מצוות או אחרי

תשובה:

שלום וברכה

בנים לא נענשים בחטאי אבותיהם, כמו שנאמר דברים פרק כד טז: לֹא יוּמְתוּ אָבוֹת עַל בָּנִים וּבָנִים לֹא יוּמְתוּ עַל אָבוֹת אִישׁ בְּחֶטְאוֹ יוּמָתוּ.

אמנם כבר הובא שם ברשב"ם דברי חז"ל: "אבל הקדוש ברוך הוא פוקד עון אבות על בנים, כשאוחזים מעשה אבותיהם בידיהם, וכדכת' אבות יאכלו בוסר ושיני [ה]בנים תקהינה, לאבד נחלת אבות". כלומר מסתירת הפסוקים למדו חז"ל שאם הבנים אוחזים בחטאי אבותיהם, הם נענשים גם על חטאי האבות.