לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עירוב חצירות בקיבוץ חילוני

שאלה:

שלום וברכה
אני עתיד להתארח בקיבוץ חילוני, ודברתי עם רב המועצה ואמר לי שאפשר לסמוך על העירוב אך יש לערב בפת רציתי לשאול:
1 אני מבין שאי אפשר לטלטל מכיון שמדובר במחללי שבת אך מדוע הרב לא עושה לכולם?
2 ואם בגלל שאי אפשר לבטל שטח למחלל שבת כמו מגוי- אז מה יעזור שאעשה עירוב בפת?
3 ובכלל על מה סומכים בערים ובישובים – הרי כמעט תמיד יש גוים? תודה

תשובה:

שלום רב

אין לי מושג למה הרב לא עושה בעצמו עירוב חצרות. על עצם הנקודה של חילונים או גויים, הפתרון המקובל הוא, שהרבנות המקומית שוכרת מהמשטרה או כל גורם אחר שיש לו זכות כניסה לבתים [יש אומרים חברת החשמל], את הרשות להשתתף כל הבתים יחד בעירוב, וזה מספיק, אף שהם לא בעלים ממש. במקרה של קיבוץ זה הכי טוב, כיון שמדובר ברכוש משותף, ומספיק לקנות ממזכירות הקיבוץ.

על עצם הדיון בענין זה והשיטות השונות, ראה ארחות שבת ח”ג עמ’ קסא.

בהצלחה רבה.