עגלה ריקה בסופר

שאלה:

כדי לקחת עגלה בסופר צריך לשים מטבע. הגעתי ולא היה לי מטבע לכן לא יכלתי לקחת עגלה. ראיתי בסופר מרקט עגלה בתוך הסופר. בלי דברים וללא איש לידה, חיכיתי 20-30 שניות וראיתי שאיש לא מגיע, לקחתי את העגלה לעצמי. האם אני צריך לחשוש לגזל של האדם שאולי זה היה שלו? שיערתי שזה לא שייך לאיש אך אולי טעיתי?

תשובה:

שלום רב,

אם היה מטבע בתוך העגלה, בהחלט היה עליך לחשוש שמא מי ששם שם את המטבע הלך לרגע לאיזה מדף וכד', אולם אם זו עגלה ריקה ללא מטבעות, אין כל חשש.