לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

התרת שבועה

שאלה:

שלום,
האם ניתן לבטל שבועה לעשות מצווה מסוימת?
וכן, האם בראש השנה כל השבועות והנדרים מתבטלים מאליהם? כולל שבועה לדבר מצוה?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

נדרי מצוה אין מתירין אלא מדוחק. כלומר צריך סיבה מאוד משמעותית כדי שניתן יהיה להתיר נדר כזה [אמנם צריך לדעת את הנוח המדוייק של השבועה, יתכן שהיא לא חלה כיון שבעצם אנו מחוייבים במצוה גם לולי השבועה, יש בענין זה הרבה פרטים].

התרת נדרים בראש השנה מועילה רק על נדרים שאנחנו לא זוכרים אותם, מה שזוכרים צריך לפרט בפני המתירים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה כב' הרב
    אני לא זוכרת את נוסחה המדויק ולמעשה אני אפילו לא בטוחה שנאמרה בקול או האם אמרתי כי אני נשבעת…מה עושים במצב מעין זה?