דימום בהריון לאחר יחסים

שאלה:

שלום,
אני בהריון בשבוע חמישי בערך, לאחר קיום יחסים ראיתי דם בטישו וכן מעט דם על התחתון הציבעוני, שאלנו מו'ץ והוא אמר שאם זה פסק ולא ראיתי עוד אנחנו מותרים.
בפעם השניה שקיימנו יחסים ראיתי שוב דם,
האם אנו אסורים וצריך לספור 7 נקיים ולטבול?
או שאנו מותרים?
נ.ב.
קראתי שיכול להיות דימום לאחר יחסים עקב צוואר רחם חלש

תשובה:

שלום וברכה

אם זה קרא אחרי קיום יחסים סביר להניח שמדובר בצוואר רגיש והחיכוך הוא שגרם לכך. אם הכתם על הטישיו היה יותר מכגריס [מעט יותר ממטבע של שקל] נהגו רבותי להחמיר בזה, וכן אם הקינוח היה מיד לאחר הטלת מי רגלים ללא שיהוי של כחצי דקה נהגו להחמיר גם בפחות מגריס, ויש שהקלו בשני ענינים אלו. על כל פנים, ניתן לבדוק זאת אצל אחות טהרה שמתמחית בענין, תוכלי למצוא כזו באיזור מגורייך באתר של מכון פועה.

בהצלחה