ספק כתם על נייר טישיו

שאלה:

שלום וברכה!
לפני מס' ימים בקינוח היה נדמה לי שראיתי בנייר מעט צבע בהיר (ורוד בהיר מאוד מאוד) שמתי בצד כדי לבדוק מאוחר יותר.
היום בדקתי והנייר נקי. כמעט לא רואים כלום.
יש לציין שהנייר במקורו לבן ען ציורים אדומים
האן יש צורך להראות לרב או שזה בסדר?
מאז אותו מקרה הכל נקי לגמרי

תשובה:

שלום וברכה

מצוי שכאשר הכתם הוא לח הוא משתקף בארור בצבע כביכול ורדרד בגלל הלחות, וכשמתייבש או מסתכלים באור היום רואים שזה בעצם כלום, יתכן שזה מה שהיה. וכיון שלמעשה יש כאן ספק כתם שהוא ספק דרבנן יש להקל ואין צורך להראות לרב כיון שבלאו הכי לפי מה שאני מבין הרב לא יראה כלום על הנייר עכשיו.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ידוע מהרב ווזנר ועוד פוסקים שצריכות להימנע מלהתבונן בנייר הקינוח משום שגורם להרבה ספיקות. ואם בכל זאת רוצה להביט שתמתין 30 שניות מזמן הטלת מי הרגליים ואז תקנח ותביט.