מצלמות אבטחה בשבת

שאלה:

שלום.
בבניין בו אני מתגורר מותקנות מצלמות אבטחה במעגל סגור ובמבואת הבניין קיים צג בו מוצגות תמונות המצלמות.
אין אדם שנוגע או מפעיל את המערכת אלא היא פועלת באופן קבוע 24 שעות ביממה. כמו כן המערכת אינה מחוברת לרשת האינטרנט או רשת חיצונית כלשהי.
אבקש לדעת אם קיימת מניעה שמערכת זו תמשיך להיות מופעלת בשבת ואם יש פגם בכך שדמותי מופיעה על גבי הצג בשבת.

תודה
דודי

תשובה:

ראה בענין זה מה שכתבנו בהרחבה כאן.

ולמעשה, אם אפשר שלא יפעלו בשבת זה ודאי עדיף, אבל אם אין אפשרות כזו, יש בהחלט על מה לסמוך להקל.