עשיית אהל בשבת

שאלה:

בענין עשיית אהל עראי בשבת נראה מפוסקי זמנינו שנקטו שאין איסור פחות מטפח וכמו שמצינו דעת הפמ"ג במ"ז ס' שט"ו אות ח. מ"מ לכא' למעשה צ"ע שהמ"ב חולק עליו בביאור הלכה (ס' שטו ד"ה כל אהל). ובשש"כ (כד:ג ובהערה טו) פסק להקל ונראה מדבריו שגם דעת המ"ב כן. ולכא' ליתא. מאי דעתך?

תשובה:

לא מצאתי בשמירת שבת שהקל אלא לשיטת הרא"ש אבל גם הוא הדגיש שהלכה כמו הרמב"ם.

שבת שלום.