לספר לשכנה שגונבים ממנה מים

שאלה:

שלום לרב .שכנה שגרה מולי נסעה לבת שלה בהמשך ראיתי שגונבים לה מים דרך צינור שמחובר לברז במרפסת(ק קרקע) האם עלי לדווח לה או להבליג ולמנוע מחלוקת?

תשובה:

שלום רב,

ודאי עליך לדווח לה משום חיוב השבת אבידה. אולם מאחר שיש בזה לשון הרע עליך להזהר לעמוד בתנאים שקבע החפץ חיים בהיתר לשון הרע לתועלת, שהמטרה תהיה להצילו, שלא יגדיל את העוולה יותר מהאמת, וזה האפשרות היחידה – כלומר, אין אפשרות להציל את המים שלה מבלי לספר לה.